Chuck Tender (hovězí falešná svíčková)

310 Kč

Na steak je ideální hovězí plec Chuck tender (vyzrálé steakové chlazené maso původem ze Severní Ameriky). Je chuťově výrazné a šťavnaté, není tedy třeba používat koření, maximálně je můžeme lehce opepřit.

Chlazené.  1ks = 1,2 - 1,9 kg     Minimální množství objednávky 1 kg.

Původ: USA

Stupně propečení masa

 Blue rare; Very rare (velmi jemně propečený) – zvenku opečený, uvnitř krvavý.

 Rare (jemně propečený, teplota středu 52 °C) – zvnějšku tmavěhnědý, vnitřek je stále rudý.

• Medium rare (středně propečený, teplota středu 55 °C) – zvenku tmavěhnědý, střed růžový a směrem k povrchu přechází do šedohnědé. 

• Medium (teplota středu 60 °C) – úplný střed je stále růžový, zbytek masa je propečený do šedohněda.

• Medium well done (teplota středu 65 °C) – maso je téměř celé hnědé s pouhými náznaky růžové, je méně šťavnaté.
• Well done (teplota středu 71 °C) – maso je zcela propečené, jeho šťavnatost a jemnost se vytrácí.

Hovězí maso je charakteristicky cihlově červené, obsah svalového barviva a výsledná barva masa však dále závisí na věku poraženého zvířete – u mladých kusů je bledě červená, u starších kusů a zvláště býků tmavě červená. Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokiselin, železa a vitamínu B2.