Flap Meat (pupek)

761 Kč

Plochý sval ze spodní části pupku, vhodný zejména na přípravu steaků (grilovaní).

Chlazené.

Hovězí pupek 1 ks = 1,5 kg     Minimální množství objednávky 1 kg.

Původ: Austrálie

Stupně propečení masa

• Blue rare; Very rare (velmi jemně propečený) – zvenku opečený, uvnitř krvavý.

• Rare (jemně propečený, teplota středu 52 °C) – zvnějšku tmavěhnědý, vnitřek je stále rudý.

• Medium rare (středně propečený, teplota středu 55 °C) – zvenku tmavěhnědý, střed růžový a směrem k povrchu přechází do šedohnědé. 

• Medium (teplota středu 60 °C) – úplný střed je stále růžový, zbytek masa je propečený do šedohněda.

• Medium well done (teplota středu 65 °C) – maso je téměř celé hnědé s pouhými náznaky růžové, je méně šťavnaté.
• Well done (teplota středu 71 °C) – maso je zcela propečené, jeho šťavnatost a jemnost se vytrácí.

Hovězí maso je charakteristicky cihlově červené, obsah svalového barviva a výsledná barva masa však dále závisí na věku poraženého zvířete – u mladých kusů je bledě červená, u starších kusů a zvláště býků tmavě červená. Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokiselin, železa a vitamínu B2.