Jehněčí konfitované (žebra + krk)

245 Kč

Konfitování je způsob úpravy masa, který spočívá v jeho velmi pomalé tepelné úpravě.  Dnes se konfitováním nazývá příprava masa, které se nejdříve marinuje v soli a koření. Pak se velmi pomalu, až několik hodin, dusí ve vlastní šťávě a tuku.

Jehněčí maso je maso pocházející z mladých ovcí ve věku do šesti měsíců. Jehněčí maso lze popsat jako něco mezi hovězím a králíkem. Jde o maso velmi kvalitní. Vyznačuje se typickou příchutí, která je však mnohem slabší než masa skopového. Proto se tradičně upravuje s česnekem a bylinkami, například majoránkou nebo dobromyslí. Jehněčí maso je vhodné zejména pro zdravou nízkotučnou stravu, jako kvalitní příjemn bílkovin pro sportovce a také jako výživa dětí a novorozeňat.

Země původu a porážky uvedena na obale.

Cena uvedena za kg.