Vepřové sádlo - bez kůže

92 Kč

Vepřové sádlo se přepaluje až při vyšších teplotách, tak ho můžeme bez obav použít při smažení. Namazané sádlo na čerstvý chleba a posypaný  cibulkou nebo pažitkou, je jednou za čas nepřekonatelnou  pochoutkou. A co teprve sádlo s nahrubo rozemletými škvarky? Můžeme ho také použít i při pečení např. jako přídavek do kynutého těsta na slané koláče. Je výborné ve vánočním pečivu nazvaném "sádlovky". Než sádlo použijeme přesvědčíme se ochutnáním, zda již není solené. 

Při přípravě sádla se nevyškvařené sádlo nakrájí na malé kostky, aby se z ní tuk lépe dostával, a na slabém plameni se pomalu zahřívá, až vypustí všechnu šťávu. Tekutý tuk se zcedí od zbylých kousků škvarků a nechá se vychladnout.

Země původu a porážky uvedena na obale.

Cena je uvedena za kg.